Calitatea produsului

Calitatea produsului este esenţială într-un sistem de folosire sustenabilă a unei resurse, aceasta putând fi hotărâtoare în existenţa sistemului economic şi în lansarea produsului pe piaţa internaţională. Calitatea superioară constantă (an de an) garantează menţinerea unui beneficiar timp îndelungat şi valorificarea la un preţ corespunzător. Obţinerea unei calităţi superioare este în prezent foarte importantă pentru produsele ecologice româneşti, deoarece numeroşi agenţi economici îşi propun valorificarea lor pe piaţa internaţională.

În general, inflorescenţele uscate de Arnica montana exportate din ţara noastră în Europa sunt de o calitate inferioară şi se valorifică la un preţ redus. Această situaţie este deosebit de dezavantajoasă, atât din punct de vedere economic cât şi ecologic. Exportul unei cantităţi mai mici, de o calitatea superioară, certificată ecologic, valorificată la un preţ mai mare ar aduce avantaje atât localnicilor, care vor fi interesaţi de conservarea habitatelor şi resursei, cât şi agenţilor economici, care ar prospera sustenabil, fără supraexploatarea resursei, dezvoltându-şi responsabilitatea faţă de mediul înconjurător.

 Calitatea superioară a produsului nostru este dovedită de relaţia de colaborare bună din anul 2006 până în prezent cu firma Weleda din Germania, care este beneficiarul principal al materialului uscat obţinut de noi.