Procesare

Tehnologia de uscare este rezultatul unui proces îndelungat de cercetare, combinând în mod perfect metodele tradiționale cu avantajele tehnologiilor moderne.

În etapa de pre-procesare, inflorescențele sunt separate în funcție de zona de proveniență și se verifică calitatea acestora pentru a elimina materialul necorespunzător. Materialul corespunzător calitativ este așezat în straturi subțiri și supus unei aerări naturale, pentru a fi adus la aceeași temperatură cu mediul ambiental.

Etapa de uscare îmbină o serie de operaţiuni specifice. Materialul este așezat în straturi subțiri pe rame, după care se introduce în camerele de uscare. Căldura este obținută din arderea resturilor rezultate de la prelucrarea lemnului, temperatura fiind dirijată în funcție de umiditatea materialului verde și de cerințele beneficiarului. Pe tot parcursul acestei etape sunt monitorizate atât temperatura din uscător, cât și umiditatea, datele fiind descărcate automat din 15 în 15 minute printr-un program special.

Întregul sistem de procesare a materialului de arnică a fost conceput cu scopul de a păstra intacte proprietăţile chimice ale uleiurilor volatile şi lactonelor în concentraţii optime, fără să afecteze proprietăţile inflorescențelor.